De Tekentafel: Hoe ontwerp je voor iedereen?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

Type Actueel
Gepubliceerd op 19 Oktober 2023
Actueel
De Tekentafel: Hoe ontwerp je voor iedereen?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 17: Hoe ontwerp je voor iedereen?

Een groot deel van de wereld en de spullen en ruimtes die we gebruiken zijn ontworpen voor de Reference man: een witte man, zo’n 1.75m lang en ongeveer 80 kilo. En onze wereld is afgestemd, getest en gebouwd op hem. Wat betekent dat voor de wereld waarin we leven? En hoe kunnen we ontwerpen voor verschillende lichamen en zodat iedereen erbij hoort? Karin Fischnaller van Studio The Anderen ontwikkelde een installatie waarmee richtlijnen voor inclusiviteit gevisualiseerd worden. Séverine Kas zet zich vanuit haar achtergrond als architect, procesbegeleider en creatieve aanjager enerzijds en ervaringsdeskundige anderzijds in voor een inclusieve wereld. Met ontwerper Wouter Corvers bespreken we verschillende projecten rondom inclusie.

Karin Fischnaller, Wouter Corvers, Séverine Kas & Niels Guns - credits: Blickfänger

Eindhoven Design District wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube