De Tekentafel: Hoe neem je de doelgroep mee in het ontwerpproces?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

 

Type Actueel
Gepubliceerd op 22 december 2023
Actueel
De Tekentafel: Hoe neem je de doelgroep mee in het ontwerpproces?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 18: Hoe neem je de doelgroep mee in het ontwerpproces?

Ontwerpers worden tegenwoordig steeds vaker betrokken bij sociaal maatschappelijke vraagstukken, omdat zij in staat zijn nieuwe vragen te stellen, verbeeldingskracht in te zetten en methoden te ontwikkelen om tot nieuwe uitkomsten te komen. Dat doen zij vaak door het échte gesprek aan te gaan en intensief samen te werken met de mensen waarvoor zij ontwerpen. Welke tools gebruiken ze daarbij, en hoe ziet dat proces eruit? We spreken erover met Sanne Kistemaker van sociaal ontwerpbureau Muzus, en Philémonne Jaasma van Cocosmos.

Sanne Kistemaker, Philémonne Jaasma & Niels Guns - credits: Blickfänger

Eindhoven Design District wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube