De complete WDE podcast serie

World Design Embassies verbindt ontwerpers met organisaties en belanghebbenden om te kijken naar de uitdagingen die horen bij een snel veranderende wereld, en de rol die design hierin kan spelen. In deze podcast serie wordt gesproken over de uitdagingen waar zij tegenaan lopen en de oplossingen die ze voor zich zien voor een toekomstige maatschappij.

Type Topic
Datum 9 december 2019
Topic
De complete WDE podcast serie
Onderdeel van Embassy of

Klimaatverandering, verstedelijking, het toenemende gebruik van technologie in ons dagelijks leven… waar gaat het heen en hoe kunnen we onze maatschappij op een positieve, betekenisvolle manier vormgeven? In deze aflevering kijken we terug op Dutch Design Week 2019. Wat was er te zien? Welke verbindingen zijn er gelegd? En hoe werden mensen geïnspireerd? Marianne Aarnoudse, programma manager van World Design Embassies, neemt ons mee langs alle embassies en vertelt over de oplossingen waar zij naar toe werken en de reactie van het publiek op deze oplossingen.

Luister hier ook naar onze andere afleveringen over de Embassies of Circular & Biobased Building, Health, Mobility, Safety, Sustainable Design en Water.

Embassy of Circular & Biobased Building

Architect Marco Vermeulen en Lucas De Man, creative director bij Company New Heroes, bespreken hoe de bouw industrie meer circulaire en biobased materialen zou moeten gebruiken – zoals hout en zelfs paddestoelen. Curator Rob Adams, oprichter van Six Fingers, vertelt hoe dit kan bijdragen aan een koolstof neutrale wereld.

Embassy of Health

Designer Frank Kolkman – ambassadeur van de Embassy of Health – en Jetske van Oosten – een van de curators van de Embassy – bespreken de rol die ontwerpers spleen in de toekomst van gezondheidszorg, wie er verantwoordelijk zou moeten zijn voor mensen zorg nodig hebben en hoe kwaliteit van zorg bepaald wordt.

Embassy of Mobility

Rob Adams, de curator van de Embassy of Mobility, vertelt over hoe mobiliteit meer over kwaliteit van leven gaat, dan over transport en infrastructuur. Ontwerper Nikol Kivova introduceert haar project Synapse, dat via responsieve stoeptegels anonieme data verzamelt, om onze omgeving te verbeteren.

Embassy of Safety

Veiligheidsexpert Hans Boutellier en curator Tabo Goudswaard praten over hoe ons beeld van veiligheid in de loop der tijd is veranderd en over de uitdagingen waar we nu voor staan, waaronder hoe georganiseerde misdaad onze dagelijkse levens ondermijnt en hoe het blootleggen van de manier waarop hard drugs geproduceerd onze morele dubbelzinnigheid kan veranderen.

Embassy of Sustainable Design

Hoe heeft sustainable design zich ontwikkeld, en hoe kunnen we hiermee bijdragen aan de toekomst? De curators van de Embassy of Sustainable Design – Leonne Cuppen (ontwerper en eigenaresse van Yksi Connect) en Teun van Wetten (design director bij VanBerlo) bespreken sustainable design als een circulair proces en het belang van samenwerking om verandering te creëren.

Embassy of Water

Anouk van de Poll, de curator en initiator van de Embassy of Water, en young designer Valentina Mariño vertellen ons hoe het bestuderen van onze organische verbinding met water kan bijdragen aan het verbeteren van waterkwaliteit en -circulariteit.

Bezoek ons op Dutch Design Week 2020, waar de Embassies een fysieke vorm aannemen – in tentoonstellingen, lezingen, debatten en workshops – zodat ideëen, expertise en inzichten gedeeld kunnen worden met experts en het publiek. 17 -25 oktober 2019, in Eindhoven.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin