i
Aanmelden

Gratis entree. Wil je hierbij zijn? Stuur een mail naar kunstzaken@rabobank.nl

Podcastopname Tussenruimte LIVE tijdens DDW

In ons eten komt de wereld samen. Eten is de kleinste eenheid van een enorme industrie waar we allemaal invloed op kunnen uitoefenen.
Type event Event
Datum & tijd

23 Okt 2023 - 19:30 - 21:00

Locatie Keukenconfessies
Klokgebouw 127
5617 AB Eindhoven
Event
Podcastopname Tussenruimte LIVE tijdens DDW
Onderdeel van

Op dit moment hebben 10 multinationals 80% van alle voedsel merken en patenten in handen (Guardian 2022) en pas 80% van het supermarkt aanbod niet in de schijf van vijf (WUR 2022).
Meer dan een kwart van de landbouwgrond wereldwijd is uitgeput (FAO 2016).

Dus wat als we stapje voor stapje anders gaan eten? Ander gerechten uit proberen? Andere manieren van groeien, koken en bewaren ontwikkelen?
Als we met genoeg zijn veranderen de supermarkten in echte markten waar gebruikers en producenten elkaar ontmoeten. Als we met genoeg zijn kunnen we de bodem gezond eten.
Hoe kunnen we samen zorgen dat eten de hefboom wordt voor de grootste transitie ooit? En hoe ziet een nieuwe voedseleconomie er eigenlijk uit en hoe komen we daar?

Op 23 Oktober tijdens DDW gaat Godelieve Spaas in gesprek met kunstenaars en ondernemers over eten, onder meer met Arne Hendriks die vertelt over BURO MISO.

Programma

Inloop:  19.30 uur
opname: 20.00 – 21.00 uur

Locaties

Keukenconfessies
Klokgebouw 127
5617 AB Eindhoven

Plan je route

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube