i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

(De)coding Bodies

In de maatschappij van vandaag, waarin informatie een grote rol speelt, worden onze lichamen voortdurend onder een vergrootglas bekeken. Deze lezing zoomt in op deze zorgwekkende ontwikkelingen en bekijkt hoe externe krachten onze fysieke verschijning scherp in de gaten houden, coderen en vormgeven.

Het werk van Gabriel Fontana zal eerst laten zien hoe sport werkt als een biopolitiek strijdtoneel. Als een manier om mensen in de gaten te houden, invloed uit te oefenen op hoe de samenleving denkt en wie we zijn vanaf jonge leeftijd. Vervolgens kijken we, door de lens van Kaan Hiçyılmaz, naar de rol van moderne surveillancetechnologieën zoals beveiligingscamera’s (CCTV) en wearables (draagbare apparaten). Die technologieën volgen alles wat we doen op de voet. De inzichten uit deze lezing helpen ons beter begrijpen hoe we onze lichamelijke zelfstandigheid kunnen terugwinnen, de controle over ons lichaam kunnen terugpakken en kunnen breken met de systemen die controleren en bepalen wie en wat we zijn.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Embassy of Inclusive Society en Onomatopee X Baltan Laboratories, met tentoonstellingen over verwante onderwerpen. De sessie wordt gehouden in het Engels.

Type event Workshop
Datum & tijd

22 Okt 2023 - 14:00 - 16:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
(De)coding Bodies

Over de facilitators

Gabriel Fontana is een creative director die manieren onderzoekt om sport opnieuw vorm te geven voor de veranderende samenleving. Hij bedenkt nieuwe teamsporten die groepsdynamiek veranderen en meer onderling begrip aanmoedigen.

Kaan Hiçyılmaz is een architectonisch ontwerper en kunstenaar uit Turkije, gevestigd in Nederland. Zijn werken onderzoeken alledaagse systematische structuren door persoonlijke associaties en dissociaties, belichaamde handelingen en psychogeografie.

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube