i
Tickets

De conferentie zit vol! Meld je hier aan voor de wachtlijst?

Bestel tickets

Ch… Ch… Changes

Nederland staat voor grote veranderopgaven. Denk aan wonen, water, landbouw, mobiliteit, maar ook op het gebied van veiligheid en gezondheid. De complexiteit van deze opgaven vraagt om een integrale, domeinoverstijgende aanpak. Om tot verandering te komen, moet worden samengewerkt. Juist over de grenzen van de sectoren heen. In de praktijk blijkt dat nog niet zo eenvoudig.

Type event Conference
Datum & tijd

24 Okt 2022 - 15:30 - 19:00

Locatie Evoluon
Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven
Event
Ch… Ch… Changes
Onderdeel van

Ontwerpers kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld door het introduceren van nieuwe manieren van samenwerken. Door binnen al die systemen met verbeeldingskracht en creativiteit, ruimte voor verandering te vinden. En door partijen te verbinden en samen complexe systemen opnieuw vorm te geven. Ontwerpkracht als breekijzer om tot systemische verandering te kúnnen komen.

Ook in het regeerakkoord wordt gesproken van het betrekken van de creatieve industrie bij grote maatschappelijke opgaven. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Wat is de rol van ontwerp bij systemische veranderopgaven? En wat levert het op? We gaan in gesprek met ontwerpers om tot de kern van deze vragen te komen.

Met bijdragen van:

  • Floris Alkemade, voormalig Rijksbouwmeester. Als ambassadeur van het WDE programma pleit hij voor een nieuwe positionering van wetenschap en ontwerp. Alkemade spreekt over een fundamentele verandering in de sociale, economische en technologische structuren van onze maatschappij.
  • Jetske van Oosten en Tabo Goudswaard. Van Oosten (filosoof en impactdesigner) en Goudswaard (social designer) maken zich hard voor een nieuwe benadering van complexe vraagstukken. Vanuit hun rol als ambassadeurs van het WDE programma slaan zij de slag van de theorie naar de ontwerppraktijk. Tevens lanceren zij hun boek Maakkracht.
  • Christian Bason, directeur Danish Design Center. Bason geeft zijn visie op de rol van ontwerp als R&D-afdeling van overheidsbeleid.
  • Martijn Paulen, Directeur Dutch Design Foundation.
  • Ontwerpers Boey Wang, Gabriel Fontana en Jonas Martens en Dorine Baars van ontwerpstudio Verveeld & Verward.
  • En Nadine Ridder, Creatief Strateeg, modereert de conferentie.

…en er is natuurlijk ruimte voor het mooiste uit vijf jaar World Design Embassies!

Programma

15.30 Inloop
16:00 Start conferentie
18:00 Netwerkborrel

Locaties

Evoluon
Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube