i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Betaalbaar wonen in een sterke buurt – Community Land Trust Nederland

Een Community Land Trust betrekt bewoners, gebruikers, ondernemers, buurtgenoten en lokale overheden bij het eigenaarschap en de zeggenschap over grond. Deze ‘Community’ van mensen ontwikkelt samen, leeft samen, en deelt en beheert faciliteiten. Het ‘Land’ wordt van de markt onttrokken en komt in gedeeld eigenaarschap van de gemeenschap. Daardoor worden vastgoedprijzen niet meer beïnvloedt door stijgende grondprijzen en blijft het eerlijk en toegankelijk. De ‘Trust’ zorgt voor gedeeld beheer van het land en de bebouwing, en garandeert betaalbaarheid en duurzaamheid voor komende generaties. Duurzame ontwerp-, bouw- en beheerkeuzes worden bevorderd doordat een Community Land Trust anti-speculatief is. De Trust is gericht op de lange termijn en de belangen van de community.

We nemen bezoekers mee in een aantal voorbeelden van Nederlandse Community Land Trust initiatieven. We lichten het perspectief van de community, de ontwikkelaars en de rol van ontwerpers toe. We sluiten af met een themadiscussie over ‘the Community as the Expert.’ De workshop is interessant voor initiatiefnemers, beleidsmakers en ontwikkelaars die graag in gesprek gaan over hoe we Community Land Trust in Nederland samen mogelijk kunnen maken.

De workshop wordt gehouden in het Nederlands.

Type event Workshop
Datum & tijd

26 Okt 2023 - 14:00 - 16:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Betaalbaar wonen in een sterke buurt – Community Land Trust Nederland

Over de facilitators

And The People is een social design- en innovatiestudio die zich richt op het opstarten en realiseren van inspirerende projecten die mensen in staat stellen verandering teweeg te brengen. De studio maakt mensen deel van en mede-eigenaar van duurzame veranderingen. Met hun systematische aanpak zet And The People begrip voor de motivaties, activiteiten en ideeën van alle belanghebbenden centraal.

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube