The Exploded View staat op de longlist van de Dezeen Awards 2022

The Exploded View van de Embassy of Circular & Biobased Building staat op de longlist van de Dezeen Awards in de categorie “sustainable building”!

Type Actueel
Gepubliceerd op 12 augustus 2022
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
The Exploded View staat op de longlist van de Dezeen Awards 2022
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

The Embassy of Circular & Biobased Building presenteerde tijdens DDW21 een iconische tentoonstelling in de vorm van een huis dat volledig bestaat uit biobased materialen, circulaire bouwmethoden en verhalen over de veranderende waardeketen waar het onderdeel van is. Muren gemaakt van algen, zelfgekweekte groenten aan de muur en een keuken geproduceerd van etensresten; dit levensgrote biobased huis prikkelt al je zintuigen en toont je de circulaire toekomst. Met meer dan 100 biobased materialen, is het doel van The Exploded View Beyond Building om te laten zien wat er al mogelijk is als het gaat om bouwen met de natuur, en wat er in de zeer nabije toekomst mogelijk zal zijn.

Door middel van onderzoek, experiment, storytelling, verbeelding en ontmoetingen werkt deze Embassy aan nieuwe perspectieven voor duurzaam (circulair en biobased) bouwen en wonen; een circulaire leefomgeving. The Exploded View – Beyond Building is momenteel nog te zien op Floriade Expo 2022 (14 april – 9 oktober 2022) in Almere.

The Exploded View Beyond Building - credits: about.today
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube