Onderzoek Regeneratieve Stad en Infra

Regeneratieve Stad en Infra is een programmalijn van Biobased Creations in samenwerking met de vele partners binnen de Embassy of Circular & Biobased Building. De Embassy is dit programma gestart omdat het samenbrengen en verbeelden van een aantal duurzame tendensen nog meer impact kan maken in de versnelling naar een duurzame bouw en infra. Zo zien we al een aantal jaren een enorme groei in het produceren en toepassen van biobased materialen.

Type Actueel
Gepubliceerd op 7 maart 2024
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
Onderzoek Regeneratieve Stad en Infra
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

Met paviljoens als The Growing Pavilion en The Exploded View en installaties als The Nature Building Kit hebben heeft de Embassy hier de afgelopen jaren ook sterk aan bijgedragen. Daarnaast wordt er steeds meer kennis gedeeld over technieken en toepassingen om natuurinclusief te bouwen en ontwerpen. Ook is er eindelijk een sectorbrede erkenning dat we in het huidige tempo van innovatie nooit de Parijs doelen in CO2- en stikstofreductie en in vernatting, biodiversiteit en circulariteit kunnen halen. We moeten dus nog slimmer, radicaler, groener en dus regeneratief denken en ontwerpen. Daarom verenigen wij de komende jaren vertegenwoordigers uit de bouw, infrastructuur, beleid, natuur, water, landbouw en ontwerp om te verkennen wat momenteel mogelijk is en wat we samen zouden kunnen realiseren.

Regeneratief betekent dat je meer teruggeeft aan de natuur dan je neemt. Vooral in het combineren van natuurinclusief ontwerp met biobased materialen zien wij enorme potentie om de bouw en de infrastructuur van natuur vervuilend om te buigen naar teruggeven aan de natuur.

In de recente onderzoekspublicatie presenteert de Embassy een twintigtal projecten die dienen als voorbeelden van wat er nu al gebeurt in West-Europa op gebied van regeneratieve daken, gevels, bodem en infra. We hebben bewust gekozen voor partijen die hun informatie met ons willen delen en waar we zelf ook mee willen werken. Het doel van deze publicatie is vooral om te inspireren en een gesprek te starten over welke innovaties we verder in het programma willen uitwerken.

Benieuwd? Vind de publicatie hier.

Doe jij ook mee aan de regeneratieve stad en infrastructuur? Aan het einde van de publicatie lees je hoe jij deel kan nemen.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube