Katja Pahnke en Martijn Paulen vormen samen nieuwe directie Dutch Design Foundation

Met de aanstelling van Katja Pahnke maakt Dutch Design Foundation zich klaar voor de toekomst. Een frisse wind met een duidelijke koers. Samen met Martijn Paulen vormt zij het collegiaal bestuur, waarin ieder zich richt op een eigen portefeuille; Paulen blijft binnen de organisatie verantwoordelijk voor ‘strategie en innovatie’ en Pahnke buigt zich over de portefeuille ‘algemeen en organisatieontwikkeling’. Vanaf 1 november zullen zij zich gezamenlijk hard maken voor de grote ambities van de organisatie.

Type Actueel
Gepubliceerd op 29 september 2023
Actueel
Katja Pahnke en Martijn Paulen vormen samen nieuwe directie Dutch Design Foundation
Onderdeel van

Pahnke heeft een achtergrond in de tech industrie. In de afgelopen jaren heeft ze een indrukwekkende carrière opgebouwd als onderdeel van het bestuur, raad van commissarissen en adviesraden bij internationaal gerenommeerde partijen als Eindhoven Engine B.V., TU/e High Tech Systems Center en Prodrive Technologies B.V.. Paulen is enthousiast over de achtergrond en aanstelling van Pahnke: “Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Katja, een absolute topper. Naast een berg aan expertise en haar relevante achtergrond, brengt zij ook nieuwe netwerken met zich mee. In combinatie met haar positieve energie en daadkrachtige instelling biedt dat mooie kansen voor de toekomst. In de verkennende gesprekken zaten we al goed op één lijn wat betreft de ambities, kansen en koers voor Dutch Design Foundation.”

Op haar beurt is Pahnke enthousiast om aan de slag te gaan voor Dutch Design Foundation. Ze geeft aan dat het leggen van verbindingen altijd centraal heeft gestaan in haar werk en ziet daar ook nu een rol voor zichzelf weggelegd. “Er zit een enorme potentie in de kracht van ontwerp waar het gaat over het in beweging brengen van maatschappelijke transities. Samen met ons netwerk hebben we alles in huis om impact op wereldschaal te maken. Ik heb mij in mijn eerdere functies hard gemaakt voor relevante verbindingen tussen technologische ontwikkelingen en de ontwikkeling van mensen, tussen professionals en studenten, tussen kennisinstellingen en bedrijven, en tussen wetenschappelijk en toegepast onderzoek. Ik kijk er enorm naar uit om die kracht ook voor het ontwerpveld in te kunnen zetten en deze te koppelen aan het multidisciplinaire werken en systeemdenken uit andere domeinen. En dat alles met een enorm bevlogen team in een geweldig ecosysteem”, aldus Pahnke.   

Per 1 november 2023, na Dutch Design Week (21 – 29 oktober 2023), zal Pahnke de rol overnemen van huidig directeur Igor van Hooff. Ze zal zich specifiek inzetten voor de verdere professionalisering en het schalen van de organisatie met alle succesvolle activiteiten, waaronder Dutch Design Week, Dutch Design Awards, World Design Embassies en What if Lab. 

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube