Kapsalon Embassy of Inclusive Society: Een nieuwe coupe én ontmoeting

Een maandagmiddag half 1, geen gebruikelijk tijdstip om naar de kapper te gaan. Maar bij de kapsalon van de Embassy of Inclusive Society staat een rij. Studenten van Sint Lucas, bezoekers uit Duitsland, Portugal en gewoon Eindhoven, wachten allemaal geduldig op hun beurt voor een nieuwe look, én vandaag is er een handmasseuse aanwezig.

Type Actueel
Gepubliceerd op 19 Oktober 2021
Onderdeel van Embassy of Inclusive Society
Actueel
Kapsalon Embassy of Inclusive Society: Een nieuwe coupe én ontmoeting
Onderdeel van Embassy of Inclusive Society

Melanie Hendrikx, kapster bij Faces, had helemaal niet verwacht dat het zo druk zou zijn. “We waren hier om 11 uur en er stond eigenlijk meteen al een rij.” Ze knipt om half 1 haar derde klant. De Indiase Malika, die woont en werkt in Duitsland. Malika logeert bij een vriendin in Eindhoven en samen bezoeken ze DDW. Dat er een kapsalon zou zijn, had ze niet verwacht.

En het was misschien het lot, zegt Malika. “Want”, bekent ze, “ik ben al vier jaar niet naar de kapper geweest”. Melanie: “Ze is eigenlijk een beetje bang voor de kapper.” ’s Morgens had Malika nog tegen haar Duitse vriendin gezegd dat ze “hoognodig weer eens naar de kapper moest”. In de lift naar beneden kwamen ze vrienden tegen. “Zij vertelden over deze kapsalon. Toen kon ik niet anders dan naar de kapper gaan.”

“In het begin was ik wel wat zenuwachtig, maar ik voelde me al snel vertrouwd bij Melanie.” De twee spraken over van alles: over hun ervaringen, waar Malika vandaan komt, wat ze doet, “en over eten”. Melanie: “Zoals altijd in mijn leven.” Malika: “We staan alle twee open om alles te proeven.” Eten zorgde voor een verbinding tussen de twee.

Tevreden over haar nieuwe coupe schuift Malika door voor een handmassage. Daar komt net Susana Santo, uit Portugal, vandaan. Ze heeft intens van het moment genoten. “Het was perfect. Het maakt me bewust open te staan om iedereen op een gelijkwaardige manier te ontvangen. Dat is ook iets wat je nodig hebt binnen de ontwerpwereld. Om verbinding te kunnen maken, met al je zintuigen.” Ook door niets te zeggen, maakte de handmasseuse en Susana een mooie connectie. Susana: “We stonden er echt voor open om elkaar te ontmoeten.”

De kapsalon is onderdeel van de Embassy of Inclusive Society. Elke dag zijn er andere kappers om je haar te stylen. Kappers steeds weer met een andere specialiteit, maar allemaal open om met je in gesprek te gaan. Een ideale locatie om elkaar te ontmoeten.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube