Waterballet, regenwater komt tot leven

Door Lady Penelope Design Agency

Lady Penelope geeft regenpijp en dakgoot de aandacht die ze verdienen! Makkelijke, grappige doe-het-zelf waterspuwers, fonteinen en andere oplossingen om regenwater terug te geven aan de natuur.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Waterballet, regenwater komt tot leven
Onderdeel van Embassy of Water

Regenwater stroomt op veel plekken in Nederland nog ‘gewoon’ naar het riool. Bij hevige buien kan het stadsriool de hoeveelheid water niet aan. Door klimaatverandering wordt het weer alleen maar heftiger. Met haar project Waterballet draagt Lady Penelope een druppel bij aan de oplossing. Met makkelijke doe-het-zelf oplossingen rondom de regenpijp, stimuleert ze mensen om meer betrokken te raken bij water en een klimaatadaptieve stad.

Lady Penelope laat met haar plug-and-play oplossingen zien hoe de regenpijp en dakgoot tot leven komen. Ze maakt een levendig en kleurrijk waterspektakel met het ontwerp van moderne waterspuwers en fonteinachtige elementen, die zo aan de regenpijp te koppelen zijn en die – heel elegant – het water uit de regenpijp en dakgoot brengen naar de tuin of de straat. Doe mee, want als alle huizen in Eindhoven hun regenwater in de tuin infiltreren, scheelt dat per bui bijna 1,4 miljoen liter water.

Lees meer over Lady Penelope.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube