Verbetering van maternale gezondheidszorg van kwetsbare vrouwen

Context-specifieke oplossingen

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Verbetering van maternale gezondheidszorg van kwetsbare vrouwen
Onderdeel van Embassy of Health

Toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg kan sterfgevallen van moeders rond de bevalling voorkomen. De zorg voor zwangere vrouwen is een wereldwijde uitdaging, maar de zwaartepunten en moeilijkheden verschillen per land en gebied. Twee nadrukkelijk context-specifieke oplossingen dragen bij aan de verbetering van de gezondheidszorg van kwetsbare, zwangere vrouwen met beperkte toegang tot zorg.

Voor Nederland werd het Pregnancy Risk Flagging System ontwikkeld. Met deze digitale pati├źntenapp voor het melden van zwangerschapssymptomen, gekoppeld aan een algoritme en een klinisch dashboard, kunnen zorgprofessionals zwangerschapsrisico’s vroeg ontdekken en op tijd ingrijpen.

De low-tech High Risk Pregnancy Toolkit is toegespitst op Sub-Sahara-Afrika. Zwangerschapskaarten helpen risico’s makkelijker te identificeren en stimuleren het bewustzijn rondom gezonde zwangerschappen. Daarnaast bevat de set een tweekoppige fetoscoop en een Leopold Manoeuvre-handleiding waarmee verloskundigen en traditionele vroedvrouwen risicovolle zwangerschappen beter kunnen diagnosticeren, ook zonder elektriciteit of internet. De fetoscoop bevordert tevens regelmatige controles door een verbeterde ervaring voor zwangere vrouwen.

Dit is een project van Philips Experience Design.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube