Urban Foraging

Een kritische kijk op de komende voedselcrisis in de steden van vandaag

Type Project
Onderdeel van Embassy of Food
Project
Urban Foraging
Onderdeel van Embassy of Food
Urban Foraging by Sharp and Sour
Urban Foraging by Sharp and Sour

Economische ongelijkheid, de exponentiële bevolkingsgroei, onze loskoppeling van de bron van ons voedsel, en de snelle uitbreiding van steden zullen alleen maar erger worden. Wat als deze problemen zo erg worden dat de enige beschikbare voedselbron in onze standen te vinden is?

Voor dit speculatieve stuk vroegen we ons af hoe het zou zijn om ons eigen voedsel uit onze stedelijke omgeving te halen, uit de stad waarin we wonen. Om dit te doen, gingen we heel Barcelona door en pakten we al het voedsel dat we daar vonden, om uiteindelijk drie dystopische recepten te koken met die ingrediënten.

We stelden ons ook voor hoe mensen zouden leven in dit toekomstscenario en welke oplossingen ze daarvoor zouden vinden. We bedachten Urban Foraging Guides voor verscheidene steden, een gratis hulpmiddel voor mensen met tips over hoe ze bepaalde ingrediënten kunnen vinden, grondstoffen kunnen verwerken of op dieren kunnen jagen die in de stad wonen.

Dit frappante voorstel is bedoeld om een ​​mentaliteitsverandering naar een duurzamere economie te stimuleren, zowel sociaal als ecologisch. We vonden het treffend genoeg om mensen te doen nadenken, maar ook open genoeg om tot hun eigen conclusies te komen. Wat zijn de gevolgen van de ongecontroleerde stedelijke ontwikkeling? Is ons huidige voedselproductiesysteem toekomstbestendig? En uiteindelijk: hoe lang kunnen we dit inefficiënte economische model volhouden?

icon-arrow-thin icon-close-super-thin