Tiger Penis Project – Kuang-Yi Ku

“Mijn doel is om de grenzen tussen voeding en medicijnen te vervagen door met behulp van (bio)technologie, een grote verscheidenheid aan hybride medicinale ingrediënten te ontwikkelen die gebruikt kunnen worden voor holistische gezondheidszorg.”

Type Project
Onderdeel van Embassy of Food
Project
Tiger Penis Project – Kuang-Yi Ku
Onderdeel van Embassy of Food
Tiger Penis

Veel culturen hebben hun eigen systemen van alternatieve geneeskunde, waarvan de effectiviteit niet altijd kan worden bewezen volgens hedendaagse wetenschappelijke analyse. Ze worden vaak gezien als culturele mythe, zoals bijvoorbeeld het gebruik van tijgerpenis in Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) om vruchtbaarheid te versterken. Tegelijkertijd vormt de enorme vraag naar wilde dieren in TCM een gevaar voor bedreigde diersoorten. Het Tiger Penis Project verkent het gebruik van opkomende bio-technologieën om op duurzame en ethisch verantwoorde wijze, kunstmatige dierlijke onderdelen te ontwikkelen voor gebruik in de Traditionele Chinese geneeskunde. Door Westerse en Oosterse geneeskunde te combineren met technologie, voorkomt deze nieuwe hybride vorm van geneeskunde het verdere uitsterven van bedreigde diersoorten en traditionele culturen. Het project biedt het hoop voor het naast elkaar bestaan van de menselijke samenleving en de natuur.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube