Third Office

Type Project
Project
Third Office

Wat als je in plaats van iedere dag naar kantoor te reizen, je ook af en toe kunt kiezen voor een plek dichter bij huis? Een professionele plek op fietsafstand met alle faciliteiten die je op je kantoor ook hebt? Zou je dat willen?

Snelwegen zijn ontworpen om mensen snel van A naar B te krijgen, maar door een overschot aan auto’s op de weg, worden we dagelijks geconfronteerd met files. De standaardoplossing zou zijn; meer wegen aanleggen. Maar wat als we kunnen voorkomen dat alle auto’s op dezelfde dag de weg op gaan? 

In Embassy Lab ‘Third Office’ verkennen we de mogelijkheden van dit soort werkplekken. Als voorbeeld: Veel mensen reizen iedere dag tussen Tilburg en Eindhoven om op de High Tech Campus te gaan werken. Wat als er een plek in Tilburg zou zijn waar je een dag per week op de fiets naartoe kunt? Een plek die bestemd is voor werknemers van bedrijven die op de High Tech Campus gevestigd zijn. Zou jij hiervoor in zijn? 

Als we onze werkplekken spreiden en iedereen 20 procent van de tijd de auto zou laten staan, besparen we uren in de auto en daarmee CO2 uitstoot, voorkomen we dat er meer wegen worden aangelegd, en ontstaan er nieuwe sociale connecties. Dit draagt allemaal bij aan een toename van het werkgeluk.

De deelnemende designer is Van Eijk en Van der Lubbe i.s.m. Rijkswaterstaat

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube