The Higher the Hair, the Closer to God – Bruno Baietto

Als mens worden wij geboren te midden van dualiteiten die ons kader vormen waarbinnen wij in de wereld kunnen functioneren.

Type Project
Project
The Higher the Hair, the Closer to God – Bruno Baietto

Sommige daarvan worden ervaren, zoals pijn en plezier, geluk of verdriet, maar andere worden aangeleerd. Tegenstellingen, zoals wat het betekent om mannelijk of vrouwelijk en mooi of lelijk te zijn, geven vorm aan onze ervaring met anderen en met onszelf. Haar stelt ons in staat om dit te overbruggen in een speelse viering van de performatieve aard van het leven.

Haar begrijpen vanuit een intersectioneel perspectief, ‘Hoe hoger het haar, hoe dichter bij God’, allegoriseert hoe haar, ooit enkel gezien als een modestatement, ook een teken van klasse en gender is. Voor het project gebruikte Bruno Baietto traditionele verzorgingstechnieken en ondermijnende materialen zoals touw en tape om een typisch bourgeois ornament te creĆ«ren, de kroonluchter. Het project satiriseert onze relatie met noties van waarde en schoonheid in design en onszelf.

The higher the hair the closer to god - Bruno Baietto - credits: Bruno Baietto

“Haar stelt ons in staat om de performatieve aard van het leven te onthullen.”

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube