The Exploded View

The Exploded View staat voor het radicaal opnieuw durven kijken naar de realisatie van een woning: het uit elkaar trekken en ontleden van de eindeloze hoeveelheid toepassingen die in een huis aanwezig zijn, om deze met circulaire toepassingen en biobased materialen opnieuw op te bouwen. Toepassingen en materialen die al bestaan maar nog moeilijk hun weg naar de bouwwerf vinden tot ontwikkelingen die nog serieuze steun nodig hebben om te ontwikkelen en op te schalen. Toepassingen en materialen van vandaag, morgen en overmorgen.

 

Type Project
Project
The Exploded View

The Exploded View verwijst ook naar de eindeloze, potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld. Bijvoorbeeld materiaalstromen uit voeding, textiel, rioolwater, gebouwen of zelfs onze eigen woonomgeving. We tonen een zoektocht naar materialen die de productie-cirkel zo klein en efficiënt mogelijk kunnen houden.  

Bovenal is The Exploded View een ‘live research’ en ‘storytel’-installatie. Het is een maquette (schaal 1:4) van een uit elkaar getrokken huis waarin we verschillende biobased materialen en circulaire methoden naast elkaar tonen. In de maquette en op een levensgrote blueprint laten we zien wat we ontdekt hebben, maar tonen ook wat we nog niet weten. We gaan in op de kwaliteiten en de pijnpunten ervan. Op deze wijze nodigen we iedereen uit met ons mee te denken en te doen. Want er is zoveel kennis en er bestaat ook niet een juiste werkwijze of oplossing voor duurzaam bouwen. 

The Exploded View biedt daarmee de mogelijkheid om steeds de nieuwste inzichten, materialen en methodieken die we vinden ook de komende jaren te blijven tonen om daarmee andere ontwerpers, architecten, ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers  te inspireren en activeren samen te werken zodat er een versnelling komt in de omslag naar een circulaire en biobased economie.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin