Reuma (on)zichtbaar

Leven met reuma.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Reuma (on)zichtbaar
Onderdeel van Embassy of Health

Bij reuma denken we nog vaak aan kromgetrokken handen, dikke gewrichten en weinig fysieke zelfstandigheid. Hoewel er dankzij ontwikkelingen in de zorg inmiddels veel is veranderd, heeft reuma nog altijd grote impact op het leven van veel mensen.

Het is lastig te begrijpen hoe het is om met reuma te leven, ook als je het in je omgeving ziet, of er wel eens verhalen over hoort. De constante moeite die het kost om mee te doen aan het dagelijks leven, blijft vaak onzichtbaar. Vanaf de diagnose begint een voortdurend proces van omgaan met uitdagingen, pijn en vermoeidheid. Daarbij moeten dagelijks keuzes worden gemaakt die ook het leven beïnvloeden van de mensen om je heen.

De installatie ‘Reuma (on)zichtbaar’ biedt inzicht in een leven met reuma en nodigt uit om het gesprek aan te gaan. Je bekijkt de gevolgen van de ziekte niet van een afstandje, maar wordt meegenomen in de impact van leven met reuma. 

De deelnemende ontwerper is Muzus, in opdracht van ReumaNederland.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube