Co-emerging intelligence: re-imagining AI

Kunstmatige Intelligentie (KI) belooft een steeds prominentere rol te gaan spelen als maker van de gezonde samenleving. Tegenwoordig assisteert kunstmatige intelligentie medische professionals al bij het stellen van diagnoses, het opsporen van tumoren of bij het maken van behandelplannen, maar in de toekomst zijn veel meer toepassingen denkbaar. Niet alleen in het ziekenhuis maar hoogstwaarschijnlijk ook thuis.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Co-emerging intelligence: re-imagining AI
Onderdeel van Embassy of Health

Maar wat moeten we ons daar nou precies bij voorstellen en wat vinden we eigenlijk van die ontwikkelingen? Om deze vragen te onderzoeken ontwikkelden studenten van ArtEZ Arnhem en de UT Twente tijdens een vijfdaagse workshop in opdracht van Philips Experience Design acht speculatieve toekomstscenario’s gepresenteerd als YouTube filmpjes rondom toepassingen van kunstmatige intelligentie.

Deze video’s vermijden bewust de welbekende doemscenario’s uit Hollywood waarin de mens wordt overheerst door machines. Ook bevatten ze geen steriele bedrijfsvisies waarin feilloze technologieën naadloos en ten goede met ons leven integreren. In plaats daarvan tonen ze een mogelijke alledaagse toekomst waarin het leven met kunstmatig intelligente gezondheidstoepassingen soms handig of zelfs spannend is, maar ook vatbaar voor gebreken en onvoorziene consequenties.

Wat vind jij? Ben jij enthousiast over een toekomst met kunstmatige intelligentie of denk je dat we die beter kunnen vermijden? Bekijk de videos: like, abonneer en laat je reactie achter.

Videos
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube