Pure Skies biedt nieuwe vliegervaring

Weer met meer dan 300 mensen in een vliegtuig, veel mensen zien dat nog niet zitten. De pandemie heeft de beleving van een vliegreis compleet veranderd. Ontwerpstudio PriestmanGoode bekeek het vliegtuiginterieur met de kennis van nu en bedacht een nieuw concept.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Pure Skies biedt nieuwe vliegervaring
Onderdeel van Embassy of Mobility

In het project Pure Skies hebben ontwerpers zowel gekeken naar praktische mogelijkheden om het interieur hygiënischer te maken, als naar de beleving van reizigers en manieren om hen gerust te stellen.

Zo zitten er in het nieuwe interieur geen richeltjes en randjes meer in wanden en stoelbekleding. Onhygiënische onderdelen zoals de zakken op de rugleuning van de stoel voor je zijn weggehaald. De entertainmentschermen zijn volgens PriestmanGoode overbodig geworden. Mensen hebben vaak een eigen device. Dat scheelt gewicht en daarmee brandstof én is bovendien schoner omdat passagiers alleen hun eigen apparaten aanraken. Ook zitten er plastic wanden of gordijnen tussen rijen en gangen. Daarnaast wil de ontwerpstudio door middel van licht ook aan passagiers laten zien dat het toestel schoongemaakt is.

De luchttoevoer en -zuivering is in een vliegtuigcabine altijd heel goed geregeld. Maar toch kan het mensen een onbehagelijk gevoel geven om lang in een ‘afgesloten’ ruimte te zitten. Van kleur veranderende inkt op de stoelbekleding toont passagiers dat alles schoon is en moet hen op die manier meer geruststellen. Cyaan, de kleur van UV-licht, en paars worden gebruikt om aan te geven dat het toestel net gereinigd is. Tijdens de vlucht veranderen de kleuren in warme perzik- en geeltinten.

Bezoek hier de website van PriestmanGoode.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin