POND

Wat als we kolencentrales kunnen vervangen door mooie meren? POND is het eerste drijvende netwerk in de wereld die energie genereerd uit de microben van het water. Deze technologie maakt het mogelijk om duurzame energie te verkrijgen door samen te werken met de natuur.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
POND
Onderdeel van Embassy of Water

Wat is er mooier dan elektriciteit verkrijgen uit de samenwerking met levende organismes? POND gegenereerd energie uit water dankzij de Microbial Fuel Cell technologie. Simpel gezegd is dit energie afkomstig van microben. Microben breken organisch materiaal af en geven tijdens dit proces elektronen vrij.

De energie kan voor een breed spectrum ingezet worden. Als eerste stap bouwt Nova Innova aan een drijvend netwerk wat met deze energie de waterkwaliteit kan monitoren en verzenden. Daarnaast vind Ermi van Oers (founder Nova Innova) het ook belangrijk dat we het water gaan zien als een levend organisme waar we zorg voor dragen. Daarom wordt de gezondheid van het water visueel gemaakt met lampen die van kleur kunnen veranderen. De kleur geeft aan hoe goed of slecht het met het water gaat, hierdoor krijgt het water letterlijk een stem. Het POND netwerk zorgt voor een wonderlijke licht-symfonie in de avond, want de lampen werken als een microscoop: de bijzondere details van het water worden uitvergroot in de drijvende koepels.

POND is een samenwerking tussen Nova Innova en Water Sensitive.
www.novainnova.com

Pond by Nova Innova and Water Sensitive
Pond by Nova Innova and Water Sensitive
Pond by Nova Innova and Water Sensitive

Bekijk project op de Dutch Design Week website.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin