Pee to Tree

Door Van den Berk Boomkwekerijen i.s.m. SEMiLLA Sanitation / Nijhuis Saur Industries

Plassen tegen een boom krijgt een heel andere betekenis met deze installatie van Van den Berk Boomkwekerijen in samenwerking met SEMiLLA Sanitation. Bezoekers aan Embassy of Water kunnen in een vrouwenurinoir een bijdrage leveren aan de bemesting van twee moeraseiken (Quercus palustris). Een volledig circulair proces dat water bespaart en planten voedt.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Pee to Tree
Onderdeel van Embassy of Water

Hoe werkt het? Het urinoir vangt urine op, dat wordt behandeld, zodat er minder ammoniak ontstaat. Vervolgens gaat de urine een vacuümverdamper in. Deze verdampt 80 tot 90% van het water. Dit verdampte water laten ze weer neerslaan, het bevat echter dan nog wel een klein beetje stikstof en micronutriënten. Het water met stikstof en micronutriënten (meststof) wordt aan de bomen gegeven. De bomen groeien hiervan, maar werken tegelijkertijd als filter. De stikstofresten in het water zijn namelijk door de boom gefilterd, en het water verdampt opnieuw. De boom wordt gevoed, maar de boom zuivert ook. Een mooi circulair proces.

Onder de noemer TREEVOLUTION werkt Van den Berk Boomkwekerijen aan bomen voor de toekomst. Ze onderzoeken onder andere hoe we meer profijt kunnen hebben van groen in een snel veranderende wereld. SEMiLLA Sanitation /Nijhuis Saur Industries zet plas en poep om in schoon water en meststoffen in circulaire Sanitation Hubs. 

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube