OntwerpLab voor de klimaatrobuuste stad

Het OntwerpLab voor de klimaatrobuuste stad is een driejarig samenwerkingsverband tussen de gemeente Eindhoven, Waterschap De Dommel en de Technische Universiteit Eindhoven.

In het OntwerpLab werken beleidsmakers, experts, onderzoekers en studenten samen aan het verkennen van concrete locaties en vraagstukken. Door middel van ontwerpend onderzoek nemen de studenten klimaatadaptatie als uitgangspunt voor stedelijke planvorming en bekijken ze wat dit kan opleveren voor de kwaliteit en leefbaarheid van de stad. Daarnaast vindt het ontwerpLab het belangrijk dat de gevolgen van klimaatverandering en vooral oplossingen voor klimaatadaptatie in onze leefomgeving nadrukkelijk op de agenda komen bij overheden, ingenieursbureaus, woningcorporaties, ontwikkelaars, particulieren, ruimtelijke ontwerpers en de studenten.

Het doel van het OntwerpLab is om kennis te genereren, die toegepast kan worden in het ontwerp en het proces van ruimtelijke ordening en deze kennis vervolgens te delen. Dit heeft geresulteerd in drie ontwerpstudies: Brainport Industrie Campus, Woonwijk ’t Ven en Internationale Knoop XL.

Meer over Ontwerplab.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
OntwerpLab voor de klimaatrobuuste stad
Onderdeel van Embassy of Water
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube