Ontmoetingsportaal_Eindhoven (HALL16)

Ontmoeting met de Dommel

Type Project
Project
Ontmoetingsportaal_Eindhoven (HALL16)

Het project Encounter Portal_Eindhoven is een langdurige samenwerking met de rivier de Dommel, gericht op het groeien van een “ontmoetingsportaal” in Eindhoven. Een Encounters Portal is een biogebaseerde structuur die voortkomt uit een regeneratief ontwerpproces. Via eenvoudige instructies ensceneert de Encounter Portal ontmoetingen tussen mensen en “meer-dan-mensen”.

Het project Encounter Portal_Eindhoven startte op 24 september 2022 met een eerste “Dommelvaart”. Een groep van 15 ‘diverse’ kunstenaars en ontwerpers ging een dag op reis over de Dommel. Het doel was om de Dommel te leren kennen en ermee te werken.

Al kanoënd door het groene hart van Eindhoven verzamelden de deelnemers onderweg natuurlijke en door mensen gemaakte materialen. Bij het Van Abbe Museum werd met de verzamelde materialen een geïmproviseerde “Encounter Portal” gemaakt. Deze fragiele structuren en het proces eromheen, vormen de basis voor de verdere ontwikkeling van de Encounter Portal in Eindhoven.

About TAAT

TAAT is een kunstcollectief dat regeneratieve installaties ontwikkelt voor fysieke ontmoetingen tussen mensen en “meer-dan-mensen”. TAAT is een transdisciplinaire praktijk die schakelt tussen artistiek onderzoek, sociale praktijk en collectief leren. TAAT bouwt momenteel Encounter Portals in Athene, Eindhoven, Gent, Kampala, Riga en Vilnius. 

www.taat-projects.com

Encounter Portal_Eindhoven (HALL16) is een samenwerking met de Embassy of Inclusive Society en het Van Abbe Museum. Met financiële steun van De Buren en SoAP.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube