From the Police with Love – Social Design Politie

In tijden waarin spanningen oplopen en fundamentele kwesties in de samenleving naar de oppervlakte komen, is de noodzaak om voortdurend te experimenteren toegenomen. Iedereen is het erover eens dat er iets moet gebeuren.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Safety
Project
From the Police with Love – Social Design Politie
Onderdeel van Embassy of Safety

De roep naar echtheid, zachtheid, menselijkheid en betekenis groeit. Pioniers en aanjagers, mensen die voorop durven lopen, zijn hard nodig.

In Social Design Politie gaat de politie op zoek naar andere manieren van politiewerk en positieve impact op de samenleving en politie(mens). Dat doen we door in heel het land kleine samenwerkingen te starten tussen wijkagenten en creatieve professionals en te leren van de creatieve mindset.

Social Design is een discipline waarin ontwerpers en kunstenaars met hun werk systemische impact willen hebben op sociaal maatschappelijke vraagstukken, organiseren en leren.

Met een Turkse achtergrond erkent en ervaart Caner de discriminatie in en rondom de politie. Maar hoe ga je hier constructief een gesprek over aan zonder dat jouw omgeving in de verdediging schiet? ‘Ontmoet de ander in jezelf’ neemt je mee in het grijze gebied van discriminatie. Je kruipt in het hoofd van diegene waar jij je niet mee identificeert en herkent jezelf in de twijfel.

Door:
Fides Lapidaire en Caner Buyukordek – Wijkagent Politie Bergen op Zoom

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube