One Minute Futures: Common Health

Wat als regelmatige lichaamsbeweging dankzij technologie verplicht wordt gemaakt om de druk op de gezondheidszorg te verlichten?

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
One Minute Futures: Common Health
Onderdeel van Embassy of Health

Wat als we met behulp van technologie regelmatig bewegen gaan verplichten om het zorgstelsel te ontlasten? ‘Common Health’ toont een toekomstscenario waarin de kantooromgeving is versmolten met die van het zwembad. Om niemand uit te sluiten van de kans op een gezond leven, organiseert een interface dat iedereen baantjes kan trekken onder werktijd. Dit is een van de korte video’s waarmee de studenten van ArtEZ Arnhem op uitnodiging van Philips Experience Design reflecteren op de mogelijke implicaties van de voortschrijdende gezondheidstechnologie. Het vertrekpunt van het project is het ‘co-emerging futures’-onderzoeksmodel dat Reon Brand voor Philips Design ontwikkelde. Elk scenario reageert op een ‘probe’ uit een eerdere tentoonstelling: hoe wenselijk is de volgende stap?

Ontwerp: Finn Bekkering, Yuanyuan Fu, Boudewijn Noordhuis, Puck Schotel en Puck Wacki (ArtEZ)
In samenwerking met: Philips Experience Design, Frank Kolkman en Daan van Dijk
Doorontwikkeling van: ‘Low-impact fitness’ (2018) door Jordy Alblas (TU/e), Jade Badra, Jip Geven en Arisha Isaeva (DAE)

icon-arrow-thin icon-close-super-thin