Monuments for future m/otherhood

Kunstmatige baarmoeders en onze voortplantingstoekomsten 

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Monuments for future m/otherhood
Onderdeel van Embassy of Health

Stel je voor: het jaar is 2050 en kunstmatige baarmoeders kunnen volledige zwangerschappen voldragen. Mensen die hieruit geboren zijn, krijgen op hun achttiende verjaardag een uitnodiging om een monument te bezoeken dat een deel van de kunstmatige baarmoeder tentoonstelt. 

Veel mensen geven aan dat ze een sterke verbinding voelen met en herinneringen hebben aan de kunstmatige baarmoeders waarin ze groeiden. Een bezoek aan het monument markeert dan ook een belangrijke levensgebeurtenis. Baarmoedermonumenten geven deze mensen een plek om naar terug te keren. Ze smeden een betekenisvolle verbinding met de machines die hen het leven schonken.

Met deze speculatieve experience willen we nieuwe ideeën losmaken over toekomstige voortplantingsscenario’s en familiebanden. Kunnen we verder denken dan de huidige familiestamboom? En hoe ervaren we nieuwe vormen van verwantschap en het gevoel onderdeel te zijn van iets groters dan onszelf?

Deelnemende ontwerper is Lisa Mandemaker, in samenwerking met DesignLab Universiteit Twente

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube