Minitopia

De vrijheid om je eigen woonwens te realiseren

Onder de noemer Minitiopia realiseert Rezone woonlocaties waar ruimte is voor vrijstaande (zelfgebouwde) woningen met een kleine footprint, losjes geplaatst in een landschapstuin. Dat resulteert in duurzame woonvormen die compact, flexibel, kant en klaar of modulair zijn. Minitopia laat zien dat wonen anders kan: goedkoper, flexibeler, duurzamer en met een uniekere beeldtaal.

De waterhuishouding van een gebied is erg bepalend voor hoe je er woont. Op Minitopia-locaties zijn de riool- en watersystemen zelf aangebracht, zodat deze aangepast kunnen worden aan het terrein en de flexibele en circulaire manier van wonen. Bij Minitopia in ‘s-Hertogenbosch is er bijvoorbeeld maar één wateraansluiting aangelegd die doordrainagebuizen in de terpen vertakt is over het terrein. De bewoners hebben geen losse reguliere meters. Het regenwaterriool is zelfgemaakt en omgezet naar het vuilwaterriool.

Minitopia-locatie Buurtschap Te Veld in Eindhoven is momenteel in aanbouw. Er is ruimte voor honderd eigenzinnige, kleine woonvormen. Het buurtschap bouwt voort op de bestaande groene omgeving en voegt veel bomen toe. De woningen worden gemaakt van veelal natuurlijke materialen en staan midden in het landschap: grote ‘tuinen’ die je deelt met de rest van de buurt.

Rezone is opgericht door Tessa Peters en Rolf van Boxmeer. Zij richten zich op toekomstbestendige woonvraagstukken en ruimtelijke ontwerpen die de kwaliteit van leven in een stad verbeteren.

Meer over Minitopia en Buurtschap Te Veld.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Minitopia
Onderdeel van Embassy of Water
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube