Luisteren naar de stem van water

Staan we wel eens écht stil bij water? In de opgave om bewuster met water om te gaan, onderzoekt deep designer Anne van Strien hoe we onze kijk op water kunnen veranderen. Dat begint bij luisteren. In een aantal podcasts en inspiratiedruppels laat ze de stem van water horen.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Luisteren naar de stem van water
Onderdeel van Embassy of Water

We verrijken het water met onze nutriënten of we vervuilen het. We gebruiken het water en gooien het ‘weg’. Maar is het vuile water dan ook echt weg? Volgens Van Strien is het belangrijk dat we erkennen dat we deel uitmaken van de waterkringloop en dat we anders naar water gaan kijken. Tijdens Dutch Design Week presenteert zij een virtuele ceremonie met vier podcasts om te beluisteren en een destillaat van negen druppels van inspiratie in een interactieve pdf.

In de podcasts laat zij WaterWijzen aan het woord en luistert samen met hen en het publiek naar de stem van water. Hierdoor hoopt zij het besef te laten groeien dat we deel uitmaken van een circulair systeem, waarin water het eren waard is.

Van Strien werkt vanuit de gedachte dat vorm uit bewustzijn volgt (in plaats van uit functie). Ze ontwerpt daarom kijkende naar de aard van water en hoe waterstromen met elkaar in contact staan. Daardoor kan er werkelijk systeeminnovatie ontstaan. We kunnen zien dat water niet schaars is, maar overvloedig en dat het de kracht heeft zichzelf te zuiveren en leven te geven. Haar werk vormt een basis voor luisteraars om in gesprek te gaan en een nieuw perspectief op water te krijgen.

Luister hier naar de podcast van Anne van Strien:

Events

Als ‘virtuele ceremonie’ presenteert deep designer Anne van Strien 9 druppels bewustzijn, die zij destilleert uit de podcast ‘Luisteren naar de stem van water’, waarin ze samen met WaterWijzen naar de stem van water luistert. Je bent van harte welkom om deze 9 druppeltjes samen met Anne te ontdekken tijdens deze online bijeenkomst. Luister je mee naar de stem van water?

9 druppels van bewustzijn

Een verkenning van een nieuw waterbewustzijn
Zondag 18 oktober 14:00 – 15:30u, meld je aan via deze link.

Samen met 5 WaterWijzen luistert Anne naar de stem van water in de podcast ‘Luisteren naar de stem van water’. Wat hebben zij gehoord tijdens het luisteren? Je komt erachter in deze Council van WaterWijzen. Luister je mee naar de stem van water? Hoe klinkt het voor jou?

Council van WaterWijzen

Luister mee naar de stem van water
Maandag 19 oktober 14:00 – 15:30, meld je aan via deze link.

De WaterWijzen zijn: Conny van Rooij (talentmakelaar en verbinder Waterschap de Dommel), Cees Kamp (wateronderzoeker, uitvinder en cocreator), Kim Hemmes & Eva van Strien ((waterambassadeurs 2019, ontwerpers en curators), Moniek Driesse (initiator van design research platform The Imaginary Agency en PhD onderzoeker Universiteit van Göteborg).

Bekijk project op de Dutch Design Week website.

Anne van Strien

Anne van Strien is deep designer (Design Academy Eindhoven, MSc Radboud Universiteit Nijmegen). Anne werkt met de helende kracht van design door het verweven van design en ecologisch bewustzijn. Herstellen van de relatie tussen mens en natuur is een kernthema in haar werk. Voor de Embassy of Water luistert Anne naar de verschillende klanken van de stem van water.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin