Land & Hand

“Ik was hiervoor niet heel erg bezig met mijn omgeving, maar daar heeft Land & Hand me wel veel bewuster van gemaakt.” Tammy Visser, student aan het Clusius College, kijkt door haar deelname aan het opzetten van een inheemse eetbare proeftuin in Noord-Holland met heel andere ogen naar het landschap en de grond om haar heen. 

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Land & Hand
Onderdeel van Embassy of Health
Land & Hand - credits: KETTER & Co

Dat is precies het doel van Land & Hand, een project van KETTER&Co dat de aandacht vestigt op de relaties tussen landschap, het beschikbare materiaal en vakmanschap. Vroeger was die relatie veel sterker, maar onder invloed van industrialisatie en globalisering is die minder geworden. “Maar door de klimaatcrisis moet je als maker nu weer anders na gaan denken over onze omgang met het landschap om ons heen”, zegt Jan Melis van KETTER&Co.

Land & Hand brengt in verschillende provincies MBO-studenten, ontwerpers, overheden en relevante partners samen in projecten die de potentie van het landschap onderzoeken. Zo biedt het Drenthse veen bijvoorbeeld mogelijkheden voor nieuwe wellness-producten. Alle projecten komen samen in een digitale ‘Maakkaart van Nederland’.

Land & Hand - credits: KETTER&Co

Tammy Visser:

“Dit project heeft me laten zien hoe belangrijk het milieu is. Ik let nu ook veel beter op wat ik koop en eet.”

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube