Haptic Room Studies #1 Porcelain Membrane Wall en #3 Conservation piece

Onderzoek naar de zintuiglijke vertaling van kunst

Type Project
Project
Haptic Room Studies #1 Porcelain Membrane Wall en #3 Conservation piece

Deze architecturale interventies voor ruimtes waar kunstwerken worden tentoongesteld combineert onderdelen van The OtherAbilities’ langlopende artistiek onderzoek naar de ‘zintuiglijke vertaling’ van beeldende en uitvoerende kunst, zoals bijvoorbeeld het omzetten van het geluid van een film of een muziekstuk naar een tactiele ervaring. 

Het werk onderzoekt de kunstervaring en de inclusie van een zintuiglijk divers publiek. Tijdelijk geïnstalleerde vloeren, wanden, etcetera met ingebouwde technologie voor zintuiglijke vertaling nodigen het publiek uit te luisteren met hun lichaam en zich op een nieuwe manier te verhouden tot kunst. 

Toegankelijkheid moet ook inclusiviteit betekenen: alle mensen moeten in staat zijn de rijke, conflicterende, en persoonlijke kanten van kunst te beleven. Iedereen zou moeten kunnen deelnemen aan de sociale en intellectuele uitwisseling die kunst uitlokt. Speciale rondleidingen en draagbare technologie alleen maken kunstruimtes niet inclusiever. Daarom richten The OtherAbilities hun aandacht op de herinrichting van de architectuur van kunstruimtes, en bieden we tools aan die zowel het horende als het niet-horende publiek ten goede komen.

Over The OtherAbilities

The OtherAbilities is in 2019 opgericht door kunstenares Adi Hollander en hedendaags kunsthistorica Eva Fotiadi (PhD). OtherAbilities onderzoekt de implicaties, mogelijkheden en haalbaarheid van zintuiglijke vertaling binnen de domeinen kunst, design en technologie. Het initiatief fungeert als een hub voor experimentele en interdisciplinaire onderzoeksprojecten waarin multi-zintuiglijke kunst centraal staat en die kunst met een breder publiek delen. Haptic Room Studies is een samenwerking van Adi Hollander, Andreas Tegnander, Eva Fotiadi, Ildikó Horvath, Sungeun Lee en Yonatan Cohen.

Met steun van: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, aHoll Studio, Amarte Fonds, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Woojer, SoundImports en Caradt/Avans Hogeschool, Movement Exposed Gallery Space en Stichting Stokroos.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube