Blik voor groen

Type Project
Project
Blik voor groen

Een (extra) tuin voor je huis, een groenere straat en een groenere buurt. Dat klinkt natuurlijk fantastisch. Maar wat ben je bereid ervoor te doen? Ben je bereid je auto elders te parkeren?

Momenteel zijn onze stadscentra ontworpen voor auto’s, niet voor mensen. In veel steden neemt de auto meer dan de helft, soms zelfs 80 procent, van de openbare ruimte in beslag. Daardoor worden steden ontworpen met efficiëntie als leidraad, maar dit gaat vaak ten koste van de levenskwaliteit en het geluk van mensen.

Vergroening van binnensteden draagt in belangrijke mate bij aan het voorkomen van hittestress, het zorgt ervoor dat regenwater kan worden afgevoerd en dat de CO2-uitstoot wordt verminderd. Ook maatschappelijk kan vergroening een positieve invloed hebben. Bewoners en bezoekers van een stad hebben meer ruimte om te bewegen, te sporten, te ontspannen en te socialiseren.

In het Embassy Lab ‘Blik voor groen’ verkennen we de mogelijkheden van een groenere binnenstad. Om een voorbeeld te geven: je kunt met je auto naar je huis rijden, maar net als op een vakantiepark parkeer je de auto dan op een aangewezen zone, buiten de woonwijk. Op die manier draag je bij aan het vergroenen van de stad én van je eigen leven.

De deelnemende ontwerper is Studio 1:1.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube