GoinGDutch

Start-up GoinGDutch kijkt met een frisse blik naar het systeem. Waarom zou je in de file staan naar het werk of de luchthaven als je ook kunt fietsen?

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
GoinGDutch
Onderdeel van Embassy of Mobility

Het bedrijf biedt een e-bike met een speciale fietsassistent aan waardoor je altijd op tijd bent voor een afspraak of je vlucht. De fiets communiceert bijvoorbeeld met stoplichten om ervoor te zorgen dat de fietser een groene golf heeft. Daarnaast berekent de fiets een route die voldoet aan de wensen van de gebruiker. Dat kan de snelste route zijn, maar ook een mooie route door de natuur. Geen stress meer om files. Op tijd komen voor een vlucht of op het werk was nog nooit zo relaxt.

De start-up bekijkt het mobiliteitssysteem vanuit de fietser in plaats van de automobilist. Komt er een fietser aan bij het stoplicht, dan krijgen de automobilisten een rood licht. GoinGDutch wil proberen mensen op deze manier te motiveren om de duurzame en gezonde vervoerswijze te kiezen. Dat verbetert de kwaliteit van leven van de gebruiker en het verbetert de leefomgeving in het algemeen.

Bezoek hier de website van GoinGDutch.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin