Future Food Formula – Chloé Rutzerveld

“Ik wil mensen inspireren en voorlichten over nieuwe voedsel productietechnologieën en de daaruit voortkomende producten door middel van interactieve en toegankelijke wetenschapseducatie. Ik geloof sterk dat ontwerpers de kloof tussen wetenschap, producenten en consumenten kunnen overbruggen en de angst voor technologie kunnen vervangen met verwondering door het visualiseren van mogelijke scenario’s voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem.”

Type Project
Onderdeel van Embassy of Food
Project
Future Food Formula – Chloé Rutzerveld
Onderdeel van Embassy of Food

De Future Food Formula is een interactieve installatie waarbij consumenten in de schoenen van een high-tech teler kunnen stappen en zelf een gepersonaliseerde toekomst tomaat kunnen ontwerpen. Zonder genetische modificatie, maar door slim gebruik te maken van technologie om de natuurlijk groeiomstandigheden te beïnvloeden. Pas het groeirecept aan op het touchscreen en ontdek hoe een verandering van licht, temperatuur of water de vorm, kleur, smaak en voedingswaarde van de tomaat beïnvloedt! De installatie is gebaseerd op wetenschappelijke data, met een laagje speculatie. Het project is bedoeld om consumenten op een speelse manier voor te lichten over indoor farming technologie en plantenfysiologie en tegelijkertijd om te ontdekken wat er mogelijk nog méér mogelijk is met de kennis en technologie in de toekomst.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube