Evolving in Vitro – Yuval Yancovitch

“Ik denk dat we het volledige potentieel van nieuwe voedsel productietechnologieën alleen kunnen realiseren, als consumenten het bekende durven loslaten, en meer openstaan voor alternatieve, experimentele producten. Dit zal de potentiële voordelen op het gebied van duurzaamheid, klimaatverandering, gezondheid en dierenleed ook ten goede komen. Tot die tijd zijn er strategieën nodig om de acceptatie van alternatieve eiwitten door de consument te vergroten. Bijvoorbeeld door de link te blijven leggen met bekende producten zoals spareribs en visfilets.”

Type Project
Onderdeel van Embassy of Food
Project
Evolving in Vitro – Yuval Yancovitch
Onderdeel van Embassy of Food

Het project Evolving in Vitro gaat over het slim inzetten van groeistructuren voor de productie van kweekvlees. Wetenschappers gebruiken de groeistructuren enkel voor het ondersteunen bij het groeiproces van de cellen, maar Yuval ziet dit anders. Zij wil ze inzetten om herkenbare dierlijke producten te maken. Ze ontwikkelde vier archetypen die door de eeuwen heen op het pad van de culinaire evolutie van de mens zijn geconsumeerd: garnalen, beenmerg, ribbetjes en vis. Elk eiwitproduct wordt gekweekt op een unieke poreuze structuur die met 3D bio printtechnologie wordt gemaakt, waardoor ieder product een andere eetervaring geeft. Het project beoogd de sociale transitie van geslacht dierenvlees naar breed geaccepteerd kweekvlees te vergemakkelijken door de nieuwe technologieën te omarmen in plaats van zich erdoor bedreiging te voelen.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube