Dryland

Een tapijt dat de gevolgen van droogte in Nederland verbeeldt. Ontworpen door Studio Liselot Cobelens.

Type Project
Project
Dryland

Het Nederlandse landschap wordt geassocieerd met grote hoeveelheden water, spetterende eenden, kaarsrechte graslanden, grazende koeien, dijken, vele kanalen en natuurlijk windmolens. Het is moeilijk voor te stellen dat er een stille en langzame verdroging plaatsvindt. Zelfs de lokale bevolking is zich nog niet bewust van deze stille moordenaar, die bekend staat als ‘droogte’. Het verhaal van uitdroging is ingewikkeld, omdat de belangen van verschillende partijen uiteenlopen.

Met Dryland onderzocht Studio Liselot Cobelens hoe verdroging in Nederland is ontstaan. Vier consequenties zijn vertaald in een indrukwekkend wollen tapijt en een installatie. Dit tapijt bestaat uit acht verschillende kleurencombinaties die een graslandschap nabootsen.

Voor Possible Landscape De Peel maakte Cobelens een aangepaste variant van Dryland. Hierin wordt het spanningsveld tussen o.a. natuurgebied, landbouw en woongebied in de Deurnese Peel gevisualiseerd.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube