Drempelloos – Studio Corvers

Met Drempelloos worden winkeliers en medewerkers bewust van toegankelijk winkelen en geeft het ze handvatten om hun winkel te testen op verschillende criteria binnen dit thema. 

Type Project
Project
Drempelloos – Studio Corvers

Met de verschillende modules van Drempelloos kunnen winkeliers en medewerkers op een laagdrempelige manier testen hoe toegankelijk de winkel is. De modules bevatten verschillende praktische hulpmiddelen en meetinstrumenten. Een daarvan is een bril met beperkt zicht zodat een winkelmedewerker kan ervaren hoe dat is. Kun je makkelijk de ingang vinden, kun je de weg vinden binnen de winkel? Een andere module bestaat uit een meetlat waarmee de hoogte en de helling van de drempel op te meten is. Ook is er een spel over omgangsvormen. Winkeliers moeten zich al aan zoveel richtlijnen houden, daarom willen we hen op een speelse manier bewust maken. “Goed of Kan Beter” geeft winkelpersoneel handvatten om beter om te gaan met klanten die een beperking hebben. Bijvoorbeeld ga je iemand in een rolstoel duwen? Mag je iemand die blind is aanraken? 

 

“We staan voor een grote opgave, namelijk: het creëren van een inclusieve leefomgeving waarin iedereen onbeperkt kan meedoen. Ontwerp is hèt middel om zowel gedragsverandering als de fysieke toegankelijkheid te verbeteren. De modules van Drempelloos zijn hier een voorbeeld van.”

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube