Digitale expeditie op de Faeröer eilanden

De eilandengroep tussen IJsland en Schotland, de Faeröer Eilanden, trekt jaarlijks doorgaans 100.000 bezoekers. Vanwege de coronamaatregelen ligt het toerisme in het gebied momenteel helemaal stil. Om toeristen toch van het mooie gebied te kunnen laten genieten, hebben lokale ondernemers iets slims bedacht: remote tourism. Vanaf de bank kun je een gids ‘besturen’.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Digitale expeditie op de Faeröer eilanden
Onderdeel van Embassy of Mobility

Via live videobeelden laat de gids de omgeving zien, van prachtige watervallen en rotsachtige kliffen tot een helikoptervlucht over de eilanden. De ‘main players’ kunnen de lokale gids besturen met een online joypad. Deelnemers kunnen zelfs paardrijden en varen in de online tour. De gidsen beantwoorden tijdens de tour ook alle vragen van de virtuele toeristen.

Normaal levert het toerisme de Faeröer eilanden jaarlijks ongeveer 70 miljoen euro op. Dat wordt niet gecompenseerd met de online tours, deze zijn namelijk gratis. Het is wel een slimme en bijzondere manier om onder de aandacht te blijven van toeristen en hen enthousiast te maken voor een bezoek in de toekomst.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin