Denkles

De aandacht verleggen voor een eerlijke start

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Denkles
Onderdeel van Embassy of Health

De Krijtclub ontwerpt een eerlijke start voor alle jonge kinderen in Utrecht. Tijdens de coronapandemie kwam die eerlijke start nog meer onder druk te staan en werd extra duidelijk hoe ingewikkeld het bestaande systeem van zorg en ondersteuning voor gezinnen kan zijn. Daarbij zijn de obstakels niet voor alle kinderen hetzelfde. In de ene wijk verhinderen geldzorgen en taalbarrières dat ze de nodige zorg krijgen; in de andere speelde er iets heel anders: het malen, piekeren en de mentale afwezigheid van veel ouders zelf.

Het interactieve programma Denkles is een nieuwe, prikkelende manier van denken over denken. Het werd ontworpen samen met ouders en experts, en vindt zijn oorsprong in de metacognitieve therapie. Met behulp van theoretische denklessen en gedachtenexperimenten leren ouders dat ze wel degelijk controle hebben over hun gedachten, en laten we ze ervaren dat ze hun aandacht kunnen verleggen van kwesties in hun hoofd naar hun kind.

De deelnemende ontwerpers zijn Greenberry, Garage2020 en Gemeente Utrecht in samenwerking met Health Hub Utrecht, Lokalis, JGZ, Kind & Co-Ludens en KSU.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube