De Voorkamer – Waar culturen elkaar ontmoeten

Persoonlijke verhalen in hout ingelegd

Type Project
Project
De Voorkamer – Waar culturen elkaar ontmoeten

De Voorkamer in Utrecht is een plaats om andere culturen te ontmoeten: een veilige plek om erbij te horen en nieuwe ervaringen op te doen. Door de creativiteit en het talent van onze diverse gemeenschap te stimuleren, creëren we een gezamenlijke ruimte die mensen met uiteenlopende achtergronden verbindt.

Hier presenteren we een stukje van De Voorkamer: twee met hout ingelegde tafels waar de gemeenschap elke dag rond samenkomt en gedachten en ideeën uitwisselt. Met deze tafels sturen we de ziel en de verhalen van De Voorkamer naar Eindhoven.

De tafels maken deel uit van een serie van vijf die werd ontworpen door Pim van der Mijl, Sapin Makengele, Maher Sobhea, Alaa Khweis en Shurooq Al-Qasemi. Tijdens cocreatieworkshops werden persoonlijke verhalen en herinneringen verzameld en vormgegeven in patronen die werden ingelegd in de tafels. De beeldtaal van de tafels nodigt uit tot interactie en het delen van persoonlijke verhalen.             

Over de Voorkamer

De tafels werden gemaakt in opdracht van Wat We Doen voor hun theaterproductie “Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg”, gebaseerd op het boek van Rodaan Al Galidi.

Ontwerp van het co-creatie framework: Pim van der Mijl.
Tafelontwerpers: Sapin Makengele, Maher Sobhea, Alaa Khweis, Shurooq Al- Qasemi en Pim van der Mijl.

De Voorkamer is een initiatief van social designers en onderzoekers Pim van der Mijl en Shay Raviv en werd gerealiseerd door Stichting Collective Nouns. Collective Nouns opereert op het snijvlak van design en maatschappij en gebruikt designtools om sociale vraagstukken te onderzoeken en beantwoorden.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube