De Uitnodigende Kaart

Type Project
Project
De Uitnodigende Kaart

Hart van de stad

Spoorwegstations zijn wat we zouden kunnen noemen facilitatoren. Dat wil zeggen, zij vergemakkelijken de vrije en gemakkelijke stroom van reizigers in en uit een stad. Zij zijn een middel, maar niet het doel. Zij zijn noch een begin- noch een eindpunt, aangezien reizen nooit alleen maar beginnen of eindigen op een station. Er zijn allerlei soorten voorzieningen op stations, of het nu gaat om loketten, winkels, cafés, toiletten, bagagepunten, gevonden voorwerpen en fietsenstallingen.

Net als de kerken en kathedralen van weleer zijn stations het hart van de gemeenschap. Het zijn ontmoetingsplaatsen waar mensen van allerlei pluimage ideeën kunnen uitwisselen, samen kunnen komen en momenten van vreugde en passie kunnen delen in een levendige en stimulerende omgeving. Onze voorbeeldkaart hier, van Eindhoven, laat precies zien hoe het station in het hart van de stad is gepositioneerd. We laten zien dat er veel interessante locaties te bezoeken zijn, sommige zelfs binnen een paar minuten lopen. Zie het als een uitnodiging om de stad te verkennen en kennis te maken met plekken die u nog niet kent

Verder dan de trein

Tijdens Dutch Design Week presenteert NS in samenwerking met ontwerper Robin Woods ‘NS Go, zakelijke kaart van Eindhoven’. De kaart laat zien hoe je diverse zakelijke locaties in de stad eenvoudig en snel vanaf het station kunt bereiken met verschillende vormen van (deel)vervoer. Hiermee wil NS stimuleren dat zakelijke reizigers voor meer duurzame vormen van vervoer kiezen dan de auto.

Medewerkers boeken via NS Go bijvoorbeeld makkelijk een taxi, deelauto, scooter of een OV-fiets. Met NS Go biedt NS organisaties de flexibele oplossing die zij zo hard nodig hebben in deze tijd van hybride werken, terwijl zij hun eigen administratieve last minimaliseren. Organisaties kunnen zo snel inspelen op veranderende mobiliteitsbehoeften én voldoen aan fiscale wet- en regelgeving. Nu en in de toekomst.

Slagaders van de natie

Spoorlijnen zijn als de slagaders van het lichaam. Ze houden het lichaam gezond en energiek. Zij bieden de mogelijkheid om vitale goederen, diensten en mensen naar alle benodigde gebieden te vervoeren. Treinen brengen reizigers snel, makkelijk en milieuvriendelijk naar hun bestemmingen. De routes, die het land doorkruisen van noord naar zuid en van oost naar west, brengen het land samen in een samenhangend, allesomvattend, verenigend netwerk.

Rijk of arm, jong of oud, alle geslachten en seksuele geaardheden, mensen met of zonder handicap en iedereen van alle religies kan de trein nemen. Mensen van heinde en verre samenbrengen om te werken en te spelen, om te verkennen en te genieten van alles wat het land te bieden heeft.

Wat zou u graag willen zien? Wat zijn uw dromen? Welk avontuur wilt u vandaag beleven? Morgen? Volgende week? Wat inspireert je? Waar laat je je de volgende keer naartoe brengen? Ontdek je passie…

Downloads

  • De Uitnodigende Kaart 1.02mb Download
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube