Bijzondere wandeling in Parc de la Distance

Door de pandemie werden verschillende openbare plekken zoals parken en stranden gesloten. Daarom bedacht de Oostenrijkse ontwerpstudio Precht een park waar social distancing het uitgangspunt is. Parc de la Distance is hét park voor de anderhalvemeter-samenleving. De wandelpaden zijn gescheiden door hoge, brede heggen waardoor wandelaars makkelijk afstand kunnen houden.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Bijzondere wandeling in Parc de la Distance
Onderdeel van Embassy of Mobility

Een rondje in het doolhofachtige park duurt ongeveer 20 minuten. Vanuit de verschillende ingangen loop je naar het middelpunt van het park. Een poortje aan het begin van de route geeft aan of het pad beschikbaar is. Vervolgens kom je het park weer uit aan dezelfde kant als waar je er in bent gegaan. De vingerafdrukachtige vorm maakt het park ook vanuit de lucht bewonderenswaardig.

De ontwerpers willen het park in Wenen bouwen op een braakliggend terrein. Parken hebben een aantal belangrijke taken in steden, zo onderzocht de Wageningen University & Research. Groen is goed voor de gezondheid en het welzijn van inwoners, het verbetert het waterbeheer, zorgt voor verkoeling, verbetert het vestigingsklimaat en het draagt bij aan sociale cohesie. Genoeg redenen voor meer groen. 

Ook na de pandemie is het park een mooie toevoeging aan de stad. In Parc de la Distance kun je even tot rust komen en de drukte van de stad achter je laten. Ideaal voor bijvoorbeeld een lunchwandeling of om even alleen te zijn.

Bekijk hier meer over het project.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin