Arrivals coronaproof bussen

Stopknoppen, handgrepen en stoelkussens, accessoires in de bus die we honderden keren hebben aangeraakt. Tot een half jaar geleden dachten we er niet eens over na, maar door de uitbraak van het coronavirus gruwelen we massaal van dit soort onderdelen. Daarom ontwierp Arrival een emissievrije bus die voldoet aan alle nieuwe wensen van overheden en reizigers.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Arrivals coronaproof bussen
Onderdeel van Embassy of Mobility

De bus heeft een zero-touch-stopknop en verwijderbare stoelen om afstand houden makkelijker te maken. De sledestoelen en gladde oppervlakken zorgen ervoor dat de bus makkelijker schoon te maken is.

Reizigers kunnen op informatieborden aan de binnenkant en de buitenkant zien hoe druk het is in de bus. Daarop zien zij ook hoeveel zitplaatsen er nog beschikbaar zijn. Deze informatie is ook via een app beschikbaar waardoor reizigers thuis al kunnen vragen of de bus wil stoppen bij hun halte. Toch niet genoeg plek in de bus? Dan kan deze door het modulaire systeem gemakkelijk langer gemaakt worden. Het kleinste model is 10,5 meter lang en het grootste 15 meter.

Arrival hoopt met deze bus het openbaar vervoer levensvatbaar te maken in coronatijd. Het aantal reizigers is de afgelopen maanden sterk afgenomen. Veel mensen geven de voorkeur aan individuele vormen van reizen. Dat zorgt enerzijds voor meer fietsers en wandelaars, wat goed is voor gezondheid en milieu. Anderzijds kan het ook zorgen voor meer auto’s op de weg en dat is in veel steden niet gewenst. Mede door de bus van Arrival kan reizen met het openbaar vervoer veilig én duurzaam zijn.

Bezoek hier de website van Arrival.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin