Aquatecture

Water opvangen en oogsten met een gevelpaneel.

Met Aquatecture ontwierp Shaakira Jassat een paneel om water te oogsten in een stedelijke omgeving. De recente extreme droogte in haar geboorteland Zuid-Afrika inspireerde haar om een paneel te ontwerpen dat regenwater opvangt. Op dit moment zijn steden ingericht op de afvoer van regenwater, terwijl klimaatverandering zorgt voor perioden van droogte. Grote steden als Kaapstad, Caïro, Mexico City, Tokyo en Londen lopen het risico op watertekorten. Aquatecture is een gevelpaneel dat ontworpen is voor de bebouwde omgeving en toegepast kan worden in elk huis.

Aquatecture kan als gevelplaat op gebouwen worden geïnstalleerd om regenwater op te vangen waarmee je bijvoorbeeld het toilet kunt doorspoelen. Zo kan waterwinning een geïntegreerd bouwelement worden. Na de droogte in Kaapstad, zag Shaakira gebouwen voor zich die in hun eigen waterbehoeften zouden kunnen voorzien.

Meer over Aquatecture.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Aquatecture
Onderdeel van Embassy of Water
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube