Aqua Bridge Eindhoven

Stel je voor dat je in Eindhoven op de grond gaat liggen en vissen boven je ziet zwemmen. Een openlucht aquarium ervaring, met het verschil dat de vissen wild zijn en deel uitmaken van een poging om de leefgebieden van dieren opnieuw met elkaar te verbinden.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Aqua Bridge Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Water
Aqua Bridge Eindhoven by Erik Melander

Stedelijk wild is naar de buitenwijken van de stad geduwd of zit vast in parken en grachten. Melander heeft onderzocht hoe we deze geïsoleerde schuilplaatsen voor de Eindhovense fauna met elkaar kunnen verbinden, hun genenpools kunnen uitbreiden en onze stedelijke ecosystemen kunnen diversifiëren.

De Aqua Bridge in Eindhoven is een concept om de Dommel te verbinden met het Eindhovens kanaal, waardoor vissen en ander waterleven er vrij tussen kunnen zwemmen. Door de opvallende brug zouden de ecosystemen van de twee waterwegen elkaar kunnen overlappen, terwijl vissen er doorheen zwemmen om te ontsnappen aan roofdieren, op zoek naar voedsel of potentiële partners.

Waarom een ​​brug in plaats van een onderwatertunnel die de twee verbindt? Omdat een enorme brug over menselijke wegen het probleem van habitat fragmentatie perfect illustreert. Door de twee leefgebieden van dieren visueel met elkaar te verbinden, benadrukken we hun eerdere ontkoppeling.

Habitat fragmentatie, het versnipperen van voorheen natuurlijke leefgebieden door wegen, industrie, landbouw, of stedelijke ontwikkeling, is een probleem dat een groot aantal dieren over de hele wereld treft.

Bekijk dit project op de Dutch Design Week website.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin