Angel-Rose coloured glasses – Angel Rose

Angel-Rose Oedit Doebé maakt op fotografie gebaseerde werken, collages en installaties, waarin popcultuur, activisme en Camp op levendige wijze samenkomen.

Type Project
Project
Angel-Rose coloured glasses – Angel Rose

Als vrouw van kleur met een chronische ziekte kreeg ze vaak te horen dat ze de wereld maar door een optimistischere lens moest zien. In plaats daarvan bouwde ze haar eigen wereld op en gebruikte ze haar werk om ruimte op te eisen in een maatschappij die niet voor haar ontworpen is. 

Angel-Rose coloured glasses - Angel Rose - credits: Angel Rose

Als onderdeel van de collage die het decor van de installatie vormt, toont Oedit Doebé zelfportretten die culturele stereotypen op komische wijze ondermijnen. Ze worden gecombineerd met een reeks beelden die de popcultuur tonen met haar glitter en flair, maar ook als een cultuur met een dubbele standaard. Hoewel popcultuur velen van ons inspireerde om te dromen, kan ze ook worden beschouwd als een aanstichter van de onhaalbare normen en stereotypen die tegenwoordig overal in de maatschappij worden opgelegd. Om de popcultuur te prijzen en er tegelijk over na te denken, heeft Oedit Doebé een ruimte voor zichzelf gecreëerd, los van deze normen, door u haar wereld te tonen door ‘de gekleurde bril van Angel-Rose’. 

“In de Westerse, witte maatschappij wordt er een te snel een vooroordeel geplaatst over wat volgens de elite “low culture” is. Met mijn werk wil ik deze elite, de vooroordelen en hun intellect op de proef stellen. Wat is nou de norm en wat is nou intellect? Überhaupt, wat is low culture? En op basis van wat wordt dat bepaald. Hoe onterecht is die term eigenlijk?”

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube