Alé rasa, beta rasa – Maryse Poels

De audio-ervaring Alé rasa, beta rasa (Wat jij voelt, voel ik ook), vertaalt het gevoel van verlangen naar huis.

Type Project
Project
Alé rasa, beta rasa – Maryse Poels

 Voor dit project bekeek Maryse Poels, vierde-generatie Molukker in Nederland, het concept ‘heimwee’ vanuit het perspectief van haar grootvader, en dat van haarzelf. De audiofragmenten creëren een sfeer van warme herinneringen in de ruimte. De cassettebandjes vertegenwoordigen beide generaties, die tegelijkertijd ook in gesprek zijn met elkaar: om te verbinden, te reflecteren en te delen.

“De nooit nagekomen belofte van een tijdelijk verblijf, is de reden dat mijn grootvader zijn hele leven met de heimwee naar Maluku heeft geleefd. Een plek die ooit zijn thuis was. Ikzelf, een vierde-generatie Molukker in Nederland, ben opgegroeid met de verhalen over zijn thuisland. Mijn grootvader probeerde zijn herinneringen in leven te houden door ze te delen met ons, en zo werden zijn herinneringen mijn eigen herinneringen: Alé rasa, beta rasa (wat jij voelt, voel ik ook).”

Alé rasa, beta rasa - Maryse Poels - credits: Maryse Poels
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube