Agri meets Design

De afgelopen jaren heeft Agri meets Design zich ingezet om boeren- en foodvraagstukken een impuls te geven door een symbiose met ontwerp te faciliteren. Door boeren en ontwerpers te koppelen worden keer op keer verrassende producten, uitingen en oplossingen gecreerd. Dit geldt zowel bij projecten die we zelf initiëren als bij andere inspirerende projecten.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Food
Project
Agri meets Design
Onderdeel van Embassy of Food

Afgelopen maand spraken we met Fredrike Praasterink, lector Future Food Systems aan de HAS Hogeschool, over de rol van ontwerp in de transititie naar toekomstige voedselsystemen. Haar beschouwing helpt ons de toegevoegde waarde van ontwerpdenken beter begrijpen.

De mini-documentaire met Frederike is in première gegaan in de virtuele kamer die we voor de Dutch Design Week maakten. Frederike neemt ons mee in het proces dat gepaard gaat met transitie en de verschillende rollen die ontwerp kan spelen. Op het niveau van het veranderen van een paradigma is dat bijvoorbeeld verbeeldingskracht. De macht van verbeeldingskracht is enorm; het kan eensgezindheid en beweging teweeg brengen.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin