2050: Choose what you use

Sta jij open voor andere waterbronnen en waar zou je die voor inzetten?

Beseffen we hoeveel water we dagelijks gebruiken? In samenwerking met de provincie Noord-Brabant, ontwikkelde Studio Corvers een interactieve installatie om te ontdekken of de Nederlander open staat voor alternatieve waterbronnen zoals regenwater of tweedehands water.

Lukt het jou om zuinig te zijn met drinkwater?

Nederlanders gebruiken 120 liter schoon drinkwater per dag voor huishoudelijk gebruik. We wassen ermee en spoelen het toilet door met kraanwater. Slechts 5% van het water gebruiken we voor drinken en koken. Beseffen we hoeveel water we dagelijks gebruiken?

Elke druppel telt want Brabant verdroogt. Dat merken we onder andere in de natuurgebieden die van grondwater afhankelijk zijn. We gebruiken veel grondwater en de rek is er onderhand wel uit. We willen het tij keren en voorkomen dat we alsmaar meer gaan gebruiken. Om ook voor de toekomst voldoende schoon drinkwater te hebben moeten we er dus zuinig mee omgaan.

Daarom zijn we benieuwd: hoe denk jij dat je in 2050 omgaat met water in je huis en tuin? Sta jij open voor andere waterbronnen en waar zou je die voor inzetten? Lukt het jou om zuinig te zijn met drinkwater?

Meer over Choose what you use.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
2050: Choose what you use
Onderdeel van Embassy of Water
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube